Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

Guide luft-luft

I värmepumpgrossistens guide för värmepumpar ger vi dig tips, som kan göra ditt val av värmepump blir lite lättare.

Luftvärmepump eller luftvatten värmepump?

Om huset redan har ett befintligt vattenburet uppvärmningssystem, är det lämpligt med en luftvatten värmepump. Om du är intresserad av en sådan rekommenderar vi att du tar en titt på våra sidor om luftvatten värmepumpar, och kontaktar oss för experthjälp med val av modell och kapacitet.

Tänk på att en luftvatten värmepump innebär en större investering än en luftvärmepump. Det tar lite längre tid, ca 5 år, innan luftvattenvärmepumpen återbetalar sig, jämfört med luftvärmepumpens ca 2 år. I längden brukar det dock vara mycket lönsamt med en luftvatten värmepump, då den även ger billigare uppvärmning av tappvarmvatten.

Det är också vanligt att man väljer att komplettera sin vattenburna värme med en luftvärmepump, som ger värme via luften. Luftvärmepumpen värmer snabbt och ger möjlighet till luftkonditionering och luftrening, till skillnad från luftvatten värmepumpen. De två systemen ger olika fördelar, och med båda får man alla fördelarna.

Hur stor yta skall värmas?

VE12 är den starkaste värmepump Panasonic har i sitt sortiment. Den kan värma stora hus på upp till 210 kvm. 

Värmepump modell Kan värma upp till
CZ9SKE 80 kvm
CE9PKE 80 kvm
CE12PKE 100 kvm
NZ9SKE / QZ9SKE 100 kvm
NE9PKE (QE9PKE) 100 kvm
HE9PKE (AE9PKE) 120 kvm
HZ9RKE 120 kvm
NZ12SKE / QZ12SKE 125 kvm
NE12PKE (QE12PKE) 125 kvm
HE12PKE (AE12PKE) 140 kvm
HZ12RKE 140 kvm
VZ9SKE 195 kvm
VE9NKE 195 kvm
VZ12SKE 210 kvm
VE12NKE 210 kvm

 

Tänk på att det maximala antalet kvadratmeter som kan värmas är beräknat på ett hus med optimala förhållanden - öppen planlösning, mycket god isolering och tre-glasfönster. Få hus lever upp till den standarden, och det brukar därför vara bra att gå upp lite i storlek på värmepumpens kvalitet. Med en lagom stor luftvärmepump får du en bättre besparing och din luftvärmepump håller bättre, när den slipper gå på max hela vintern. 

Är luftrening viktig?

e-ion Air Purifying SystemPanasonic har sitt unika luftrenande system "Nanoe-G" som både renar luften och tar bort dålig lukt. Med hjälp av ett luftreningssystem tas dammpartiklar upp av systemets filter, och luften i ditt hem renas från så väl bakterier som virus med hjälp av små uppsökande partiklar. Systemet känner automatiskt av mängden bakterier i luften, och startar, när det behövs. Systemet fungerar även när värmepumpen är avstängd. Alla Panasonics främsta luftvärmepumpar har avancerad luftrening.

Skall du ha din värmepump i sommarstugan?

När du inte är i sin sommarstuga eller fritidshus, kan du spara mycket energi genom att sänka temperaturen till 8-10 grader, till en så kallad underhållsvärme. Speciellt under det kallare vinterhalvåret, är det praktiskt att ha underhållsvärme då den håller frosten borta och skyddar utrymmet mot både fukt- och frysskador. Modeller som har underhållsvärme är NE9, HE9, NE12 och HE12.

Vill du få offert på en Panasonic värmepump?

Fyll i kontaktformuläret nedan blir du kontaktad av en Panasonics återförsäljare.


(Lämna tom)

Värmepumpgrossisten är inte en officiell sida från företaget Panasonic utan det är en sida som beskriver Panasonics utmärkta värmepumpar på ett sätt som förhoppningsvis är lättförståligt och ger god hjälp vid ditt val av värmepump.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)