Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

Panasonic QZ9 / QZ12 SKE Etherea

Panasonic QZ är en ny luftvärmepump i Etherea-serien. Det är samma luftvärmepump som Panasonic NZ, men den är matt istället för glansig. Panasonic QZ bygger vidare på Panasonics storsäljare Panasonic NE, men innehåller det miljövänliga köldmediet R32.

SKE-modellerna

Panasonic QZ9SKE och QZ12SKE är nya modeller för 2016. Det är de första modellerna i QZ-serien, som är en ny version av populära Panasonic NE, med miljövänlig R32-gas.

Fördelar med Panasonic QZ9 och QZ12

  • Miljövänligt köldmedium R32
  • Underhållsvärme
  • Värme även vid -35°C
  • Ny snygg design
  • Inverterkompressor
  • En av marknadens tystaste med 21 dB(A)
  • Kraftigt luftflöde
  • Avancerad luftrengöring
  • Perfekt som ersättare

R32-gas för en bättre miljö

Hösten 2016 talar värmepumpsmarknaden om köldmediet R32. Panasonic är också först med att erbjuda hela sitt sortiment med det omtalade köldmediet.

Så varför R32-gas? De köldmedier som finns i luftvärmepumpar påverkar växthuseffekten, om de skulle läcka ut. EU har bestämt att miljörisken med läckage från luftvärmepumpar ska minska. EU har därför bestämt att man ska fasa ut köldmedier med högt GWP-värde (Global Warming Potential). GWP anger hur stor påverkan köldmediet har på växthuseffekten jämfört med vanlig koldioxid vid ett läckage. R410a som länge varit värmepumpstillverkarnas favorit har ett högt GWP-värde. Man har dessutom börjat se till mängden köldmedium som används i luftvärmepumpen. R32 har ett betydligt lägre GWP-värde än R410a, dessutom behövs det inte lika mycket. Resultatet är att den potentiella påvekan på miljön med R32 endast är 22 % jämfört med tidigare.

Panasonic QZ för hemmet

Panasonic QZ är utvecklad för att passa i svenska hem. Det är en kraftfull luftvärmepump, som har de funktioner, de flesta önskar sig. Det är en enklare modell, vilket också syns på prislappen, jämfört med Flagship-serien, som har lite extra funktioner.

Perfekt för utbyte

Panasonic QZ har utformats för att lätt kunna ersätta en tidigare Panasonic luftvärmepump. Genom att byta ut din gamla luftvärmepump till en av dagens betydligt effektivare varianter, finns det mycket pengar att spara. Rörstorleken är samma som för tidigare modeller och det går att behålla samma fästen bakom värmepumpen.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)