Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

Panasonic NZ9 / NZ12 SKE Etherea

Panasonic NZ är en ny luftvärmepumps modell, som bygger vidare på Panasonics storsäljare Panasonic NE eller Etherea, som den också kallas. Panasonic NZ erbjuder en hel del nyheter, framför allt innehåller de miljövänliga köldmediet R32.

Panasonic NZ9SKE och NZ12SKE

Panasonic NZ9SKE och NZ12SKE

SKE-modellerna

Panasonic NZ9SKE och NZ12SKE är nya modeller för 2016. Det är de första modellerna i NZ-serien, som är en ny version av populära Panasonic NE, med miljövänlig R32-gas.

Fördelar med Panasonic NZ9 och NZ12

R32-gas för en bättre miljö

Hösten 2016 talar värmepumpsmarknaden om köldmediet R32. Panasonic är också först med att erbjuda hela sitt sortiment med det omtalade köldmediet.

Så varför R32-gas? De köldmedier som finns i luftvärmepumpar påverkar växthuseffekten, om de skulle läcka ut. EU har bestämt att miljörisken med läckage från luftvärmepumpar ska minska. EU har därför bestämt att man ska fasa ut köldmedier med högt GWP-värde (Global Warming Potential). GWP anger hur stor påverkan köldmediet har på växthuseffekten jämfört med vanlig koldioxid vid ett läckage. R410a som länge varit värmepumpstillverkarnas favorit har ett högt GWP-värde. Man har dessutom börjat se till mängden köldmedium som används i luftvärmepumpen. R32 har ett betydligt lägre GWP-värde än R410a, dessutom behövs det inte lika mycket. Resultatet är att den potentiella påvekan på miljön med R32 endast är 22 % jämfört med tidigare.

Panasonic NZ för hemmet

Panasonic NZ är utvecklad för att passa i svenska hem. Det är en kraftfull luftvärmepump, som har de funktioner, de flesta önskar sig. Det är en enklare modell, vilket också syns på prislappen, jämfört med Flagship-serien, som har lite extra funktioner.

Perfekt för utbyte

Panasonic NZ har utformats för att lätt kunna ersätta en tidigare Panasonic luftvärmepump. Genom att byta ut din gamla luftvärmepump till en av dagens betydligt effektivare varianter, finns det mycket pengar att spara. Rörstorleken är samma som för tidigare modeller och det går att behålla samma fästen bakom värmepumpen.

Köpa Panasonic NZ

Vi rekommenderar att du vänder dig till Nordens största återförsäljare av luft-luftvärmepumpar - Polarpumpen. Du når dem på 0770-777 600 eller e-butiken på www.polarpumpen.se.

Växla upp eller ned?

Är du intresserad av en mer avancerad eller en enklare modell?

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)