Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

SMS-styrning till Panasonic luftvärmepump


Med SMS-styrning får du en smidig app i mobilen, så att du kan styra din Panasonic luftvärmepump oavsett var du befinner dig. SMS-styrning tillåter även att du får varningar vid exempelvis strömavbrott (i och med att dosan kan gå på reservbatteri).

Du kan höja och sänka temperaturen och får statusmeddelande om både temperatur och strömavbrott. Du höjer enkelt temperaturen i din fritidsstuga innan du åker hemifrån, och får på så vis ett behagligt klimat redan innan du kommit fram.

Underhållsvärme skyddar mot fukt och frysskador

I fritidshus som inte har underhållsvärme kan det lätt bli en "stugdoft" orsakad av variationer i temperatur. Med temperaturförändringar får man varierande fukthalt och det är egentligen variationen i fukt som orsakar doften. Därför kan det vara lämpligt att installera en luftvärmepump med underhållsvärme. Luftvärmepumpen i sig fångar också upp fukt och minskar på så vis risken för fukt- och mögelskador. 

Underhållsvärmen skyddar dessutom din stuga från att rören fryser sönder. Om du besöker stugan några gånger under vinterhalvåret, är det skönt att det finns vatten i kranarna. Det är smidigt att slippa tömma hela vattensystemet varje gång man lämnar stugan.

Underhållsvärmen säkerställer en temperatur på 8-10 grader. Det är bara NE- och HE-modellerna, som har underhållsvärme.

Climatech

Climatech som är en styranordning för värmepumpar, som kontrolleras via mobiltelefonen. Den fungerar att använda ihop med värmepumpar från stora tillverkare så som Panasonic, Daikin, Mitsubishi, Bosch, Toshiba, IVT, LG och Fujitsu. Prata alltid med din återförsäljare, för att kontrollera att Climatech fungerar ihop med din värmepump.

Med Climatech kan du styra såväl pumpläge, rumstemperatur och fläkthastighet. Climatech kan också skicka rapporter till din telefon om rumstemperaturen är låg/hög eller om det är strömavbrott. På så vis har du alltid kontroll på uppvärmningen och vet om det kan behövas åtgärder. Får du en varning om strömavbrott eller låg temperatur har du gott om tid att vidta åtgärder. Climatech ger dig dessutom extra varningar för varje 2°C temperaturen sjunker under 10°C vid strömavbrott, så att du vet hur bråttom det är att vidta åtgärder.

Fungerar med alla mobiltelefoner

Du behöver inte någon specifik telefon utan Climatech fungerar ihop med alla mobiltelefoner. Om du har en smartphone kan du ladda ner den användarvänliga appen Climatech, som finns för både Android, iPhone och Windows. Du kan även styra Climatech via sms från vilken mobiltelefon som helst.

Enkel att montera

Climatech är lätt att installera och montera. Eftersom Climatech är försedd med starka dioder, som skickar iväg en infraröd stråle till värmepumpens innedel, kan den monteras på många olika sätt. Climatech-dosan monterar du ett SIM-kort och det är detta SIM-kort som kommunicerar med både dig och värmepumpen. I och med att tekniken bygger på SMS, behöver du ingen dyr bredbandsuppkoppling, för att Climatech ska fungera.

Köpa SMS-styrning

För köp av SMS-styrning rekommenderar vi på Värmepumpgrossisten att du vänder dig till Polarpumpen AB, www.polarpumpen.se tel 0770-777 600.
https://www.polarpumpen.se/luft-luft-varmepump/tillbehor/sms-styrning
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)