Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

Panasonic CZ9 / CZ12 SKE

Panasonics populära enkla modell i ny version. Nya funktioner och R32-gas för bättre miljöval. Panasonic CZ9SKE och CZ12SKE förväntas ta marknaden med storm.

Panasonic CZ9SKE och CZ12SKE

Panasonic CZ9SKE och CZ12SKE

SKE-modellerna

Panasonic CZ9SKE och CZ12SKE är 2016 års modeller. Detta är de första modellerna av Panasonic CZ, som är en ny version av populära Panasonic CE, fast med R32-gas.

Fördelar med Panasonic CZ9 och CZ12

R32-gas för en bättre miljö

Köldmediet R32 är höstens stora nyhet bland luftvärmepumparna. Luftvärmepumpar med R32-gas har pumpats ut på marknaden, sporadiskt under året och nu när högsäsongen närmar sig i en allt snabbare takt. Panasonic presenterar nu alla sina luftvärmepumpar i ny tappning med R32-gas.

Så varför R32-gas? De köldmedier som finns i luftvärmepumpar påverkar växthuseffekten, om de skulle läcka ut. EU har bestämt att miljörisken med läckage från luftvärmepumpar ska minska. EU har därför bestämt att man ska fasa ut köldmedier med högt GWP-värde (Global Warming Potential). GWP anger hur stor påverkan köldmediet har på växthuseffekten jämfört med vanlig koldioxid vid ett läckage. R410a som länge varit värmepumpstillverkarnas favorit har ett högt GWP-värde. Man har dessutom börjat se till mängden köldmedium som används i luftvärmepumpen. R32 har ett betydligt lägre GWP-värde än R410a, dessutom behövs det inte lika mycket. Resultatet är att den potentiella påvekan på miljön med R32 endast är 22 % jämfört med tidigare.

Panasonic CZ för sommarstuga, attefallshus och garage

Panasonic CZ är utveckad för mindre utrymmen, såsom sommarstugor, fritidshus, attefallshus och garage. Den kommer med underhållsvärme, vilket innebär att du kan hålla en temperatur på ca 10°C under perioder då ingen vistas i utrymmet. Med underhållsvärmen skyddas utrymmet från fukt- och frysskador, samtidigt som det går fortare att få upp värmen igen, när det behövs.

Köpa Panasonic CZ

Vi rekommenderar Polarpumpens e-butik. Du kan också prata direkt med dem och får råd och tips på 0770-777 600.

Växla upp

Panasonic CZ är Panasonics enklaste och minst kraftiga luft-luftvärmepump. Kanske behöver du en lite kraftigare modell?

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)