Guide till luftvärmepump

Har du frågor?


(Lämna tom)

För reklamation och support, vänligen kontakta inköpsställe.

Facebook

Luft-luftvärmepumpar

Panasonic NZ9

Panasonic QZ9

Panasonic NE9

Panasonic HZ9

Panasonic HE9

Panasonic CZ9

Panasonic CE9

Panasonic VZ9

Panasonic VE9

Luftvatten-värmepumpar

Panasonic Aquarea All-in-One T-cap

Panasonic Aquarea T-cap Split

Panasonic Aquarea Monoblock

Övrigt

Bilder på Panasonics värmepumpar

Andra tillverkare av luftvärmepumpar

 

Panasonic VZ9 / VZ12 SKE

Panasonic VZ är en ny luftvärmepump hösten 2016. Det är en ny version av populära VE Heatcharge, men med miljövänliga köldmediet R32.

Panasonic VZ9SKE och VZ12SKE

Panasonic VZ9SKE och VZ12SKE

SKE-modellerna

Panasonic VZ9SKE och VZ12SKE är en ny värmepumpsmodell från 2016. Det är de första modellerna i VZ-serien, som är en ny version av populära Panasonic VE, fast med miljövänliga köldmediet R32.

Fördelar med Panasonic VZ9 och VZ12

Bra miljöval med R32-gas

2016 är det R32-gas som gäller på marknaden och Panasonic är först med att erbjuda hela sitt sortiment med R32-gas. Du kan själv välja en äldre modell med R410a eller ny modell med R32.

De köldmedier som luftvärmepumpar använder påverkar växthuseffekten vid ett läckage. EU har nu bestämt att man ska minska den risk som finns med läckage från luftvärmepumpar och köldmedier med högt GWP-värde ska därför fasas ut. GWP står för Global Warming Potential och anger hur stor potentiell påverkan ett köldmedium har på växthuseffekten jämfört med vanlig koldioxid. R32 har ett betydligt lägre GWP värde än R410a som sedan en tid tillbaka använts i praktiskt taget alla luftvärmepumpar. Det behövs dessutom inte lika mycket köldmedium när man använder R32, vilket innebär att den potentiella påverkan på miljön med en luftvärmepump med R32 endast är 22 % jämfört med tidigare. 

Panasonic VZ för stora hem

Panasonic VZ tillhör marknadens allra kraftigaste luftvärmepumpar. Det är ett utmärkt val för ett större hem och det kraftiga luftflödet sprider lätt värmen över stora ytor. Det kraftiga luftflödet till trots är Panasonic VZ dessutom en av marknadens tystaste modeller med knappt hörbara 18 dB(A). Med sitt unika energilagringssystem lagrar Panasonic VZ värme som används när maskinen avfrostar. Det innebär att Panasonic VZ kan ge värme även under avfrostning.

Köpa Panasonic VZ

Vi rekommenderar att du köper din luft-luftvärmepump på www.polarpumpen.se. Du Når deras kunniga säljare på 0770-777 600.

Växla ned

Panasonic VZ är Panasonics mest avancerade luft-luftvärmepump. Är du intresserad av en enklare modell?

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)